Manovo-nationaal park in Centraal-Afrika, inspiratiebron voor de eclectische mix van botanische prints

Manovo, het grootste nationaal park in Centraal-Afrika, vormt de inspiratiebron voor de eclectische mix van botanische prints, geometrische vormen en effen patronen. De gebruikte jacquardtechniek weeft verschillende kleuren papier in elkaar waardoor een tekening tevoorschijn komt. Ze creëert hierdoor een abstracte, fotografische weergave van de Afrikaanse savanne. Horizontale en verticale effecten wisselen elkaar af wat zorgt voor spanning en reliëf.

Savanna
Dit dessin neemt je mee naar het grootste savannegebied van Centraal-Afrika. Het weerspiegelt de natuurpracht in al zijn facetten.

Massif
Massif is de naam voor het gebergte in nationaal park Manovo. De verweerde look van rotswanden symboliseert kracht en de verticale lijnen zorgen voor een liftend effect op de muur.

Koumbala
Dit horizontale patroon suggereert een subtiele beweging en laat je meedrijven op de Koumbala rivier, één van de verschillende rivieren in nationaal park Manovo.

Croc
Deze vrije interpretatie van een krokodillenhuid verwijst naar de grote diversiteit aan dierlijk leven in Centraal-Afrika.

Etno
Etno vindt haar inspiratie in traditionele Afrikaanse tapijten en stoffen. Tal van geometrische figuren creëren een uitgesproken grafisch effect. De multicolour look en metaalaccenten werken het geheel mooi af.

 

 

Bron: Arte

 

Inspiratie & advies

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

0224 213554

Etno1-7GAY_tm Etno1-7GAY_tm
Etno4-5C2S_thumb Etno4-5C2S_thumb
images images
images2 images2
Savanna1-ZA5D Savanna1-ZA5D
Savanna4-N91M Savanna4-N91M
Unknown Unknown